Graviditetsnoja

Idag är jag i v. 38+5, alltså är jag på lördag 39 fulla veckor gången och går in i graviditetsvecka 40. Det känns sjukt. Imorgon är det bara en vecka kvar till beräknat förlossnings datum. Jag tror dock att jag går över tiden.
Men för mig gör det ingenting, iallafall inte just idag.
Jag är skiträdd.
Igår låg jag och funderade på förlossningen, förlossningen i sig är ingen fara, jag längtar dit mer än något annat, jag vill känna hur det känns och jag vill definitivt få uppleva att föda fram ett barn.
Mitt barn.
Det är där jag blir rädd.
Hur ska man kunna smälta att det är ens eget barn när dom väl lägger upp bebis i min famn?
Kommer jag kunna ta till mig barnet?



Magen idag.
Magen längtar jag ju absolut inte tills den försvinner.
Inte vattnet i mina ben,armar och resten av kroppen heller.
Jag älskar mina köttbullefingrar över allt annat!!!


Kålsoppedieten!??!

Jag skulle leta upp anledningen och kopiera in här, till varför man äter kålsoppa i värmland (det är därför jag äter kålsoppa) för det är en ganska rolig historia bakom och jag orkar inte skriva den förhand, men när jag sökte så hittade jag detta, haha! Kålsoppedieten!
Detta kanske är något jag ska pröva efter förlossningen, jag skulle vara överlycklig, för jag kan faktiskt leva på kålsoppa! (Dock skulle jag då äta ca 3 frikadeller (kalvfärs) om dagen också, så jag skulle få i mig litelite mer än det dom skriver att man får äta, fast å andra sidan skulle jag knappt äta nåt nötkött eller kyckling.

(Enligt den som skrev det går man ner 5-7 kg??) Jag tror inte ett dugg på det, men jag tänker lätt testa för oavsett om det funkar eller inte så älskar jag kålsoppa haha! :-)

Planen

Dag 1: Kålsoppa och all frukt du vill. OBS! Inga bananer är tillåtna..
Dag 2: Soppa och grönsaker. Undvik majs, torkade bönor och ärter. På kvällen får du äta en bakad potatis med lite smör och du kan fortfarande äta så mycket frukt du vill.
Dag 3: Kålsoppa, frukt (inte bananer) och grönsaker.
Dag 4: Kålsoppa, så mycket skummad mjölk som du vill och upp till 8 bananer.
Dag 5: Kålsoppa, 300-500 g nötkött och upp till 6 st färska tomater. Drick 7 till 8 glas vatten för att rena kroppen från toxiner.
Dag 6: Kålsoppa, nötkött samt grillad kyckling utan skinn. Ät så mycket grönsaker som du vill.
Dag 7: Kålsoppa och brunt ris, så mycket grönsaker som du vill samt så mycket osötad fruktjuice som du vill.


Kålsoppa!

Imorse kunde jag bara inte somna om. Vaknade typ 06.15 och direkt då så kände jag att jag inte skulle kunna somna om. Hade ställt klockan på 8.30 eftersom jag ville hinne göra mig iordning och gå ut med hunden innan jag ska iväg på mvcbesök och present letande. Hoppas att allting står rätt till som vanligt i magen, nu när det börjar närma sig förlossning blir man ju lite orolig, vill att allting ska vara superbra :) På lördag fyller mamma år, det är därför jag ska leta present.  Jag vet att det blir underbar kålsoppa på lördag !! HÄRLIGT! Som om jag har längtat från förra året fyfan! Jag tycker att det är orättvist att man bara "får" äta det en gång om året. Fast å andra sidan hade det ju inte blivit lika speciellt om man hade ätit det "när man ville"..

Alla som hör kålsoppa här i sthlm tycker att det låter jätteäckligt, men alla som har smakat (det är faktiskt en hel del som har vågat!!) älskar det! Simon kan typ som mig äta hur mycket som helst. Man bara suger i sig vitkålsbitarna och frikadellerna, själva soppan i sig är supergod också. Mums.. Jag längtar nästan lika mycket efter kålsoppa som efter julmaten.. Men det är ju torsdag idag så jag behöver inte längta lika länge :D

Nu fick jag precis ett sms, det blir ändrade planer. Stefan har ingen bil, så det blir inge presentletande förrens 12.30 då mamma slutat skolan. Så efter mvcbesök ska jag gå och köpa en amningsbh på trosshoppen (dom är ju LAGOM dyra.........suck, jag hatar mina bröst!) och sedan gå hem. Jag sätter en miljon på att jag kommer lägga mig i soffan och sova då. Skit också! Jaja, jag lär ju bli väckt 12.30 iallafall :)


Hormoner

Igår så bröt jag ihop fullständigt.
Från ingenstans började jag tokgråta,tårarna bara sprutade och jag kunde knappt andas.
Det värsta var att jag inte hade en aning om varför jag grät.
Hormoner.
Bläk.


Igår

Igår shoppade jag så det hette duga. Dock så brände min mamma mer pengar än vad jag gjorde vilket känns..Sådär.. Iallafall så kan jag säga att vintern gärna får komma nu - jag har varma skor!! Om man tittar tillbaka på förra vintern så vet man att det inte var något jag hade överflöd av då, varenda par skor jag hade gjorde så att mina tår frös fast i varandra, att jag var helt oförberedd på att vintern skulle komma överhuvudtaget gjorde inte saken bättre kanske.

När jag landade på Arlanda så hade jag helt öppna "gladiator"skor,shorts och ett linne på mig så att stiga ut i typ 1,5 meter snö, det var inte riktigt vad jag var beredd på. Iallafall så ska jag inte reda bort nu så när snön kommer så ska jag gå ut och vara kickass cool i mina varma skor ;)

Utöver det fick jag med mig massa annat hem, varav en utav sakerna har jag fått gömma.. :-)
Nu är det dags för att ladda upp för en långpromenad med tusse innan jag ska hem och laga middag, idag blir det tacos.. Jag har inte bakat på evigheter heller, så jag kanske ska försöka mig på att baka en äpple/hallonpaj eller äpple/hallonmuffins? :-)


...

Jag har världens bästa mamma.
Jag älskar henne, mycket.


BB-väskan?

Jag har noll koll, känner mig förvirrad. Vad ska man packa i BB-väskan? Ge mig tips! Detta är vad jag har packat nu, kommentera om det är något som jag missat eller som är överflödigt! :-)

Till bebisen har jag packat;
2 bodys
2 par "byxor"
2 par strumpor
1 mössa
1 tjockare jacka + tillhörande byxor till hemfärd
1 fleecefilt

Till mig och Sambon har jag packat;
Varsitt par mjukisbyxor
Varsin t-shirt/linne
Varsitt par rena strumpor/sockor
2 amningsbehåar
Rena underkläder till båda
Innetofflor till mig

Övrigt som jag packat;
Några blöjor
Några våtservetter
Amningsinlägg
En napp
Tandborste + tandkräm
Schampoo + balsam
Systemkamera,batterier + batteriladdare
Bindor
Den "röda pärmen" som jag fått från mvc, med alla viktiga papper


Graviditet


Besviken

Jag blir alltid sårad och besviken på folk som är så mycket äldre än vad jag är. Det känns som att dom som har passerat en viss gräns i livet helt plötsligt blir oberäkneliga,elaka och individer utan känslor. Jag har alltid sett upp till och respekterat "äldre". Haft höga förväntningar om att vuxna "alltid är mogna" tänker vettigt och tar hand om sina liv, men ju äldre jag blir desto mer inser jag ju att det är tvärtom. I mitt liv (observera mitt liv) så stöter jag mestadels på vuxna som tänker som rena jävla nötter och fler och fler "ungdomar" som tänker vettigt och ansvarsfullt.

Är det typ dagens att så fort man passerat 40 och 50, så kan man kassera sitt liv? Börja vara negativ,elak och oansvarig? Sprida dålig och negativ energi omkring sig? Samarbete? Det finns ingen som alls har lust med det som är över 40 eller? Eller är det bara så att "Äldst vet och kan mest?" Det kanske är omöjligt för "äldre" att lära sig något samt samarbeta med yngre. Ja, vad vet jag, jag är bara en 20årig snorunge som inte alls vet ett skit..

Jag tänker vara 20 år och extremt omogen men jag säger bara

 FUCK YOU,MARIANNE



Och förövrigt så säger jag att jag just nu vill ge min "far" en spark i arslet som har slutat höra av sig för att han börjat dejta sin kära kossa igen...


Mamma!

JAG ÄLSKAR DIG MAMMA
MEST UTAV ALLT PÅ HELA JORDEN
FINNS INGEN, ABSOLUT INGEN SOM ÄR LIKA BRA SOM DU

Jag får alltid tårar i ögonen när jag lyssnar på Spice girls - Mama
Bara för att jag alltid sjöng den för den när jag var liten


Du är min bästa vän


:D

                                                   


<3



En bild på mig och mitt hjärta från förrförra hösten :)


Söndagsgodis

Jag sitter och trycker i mig lösviktsgodis medans min underbara man dammsuger lägenheten. Så fort han är klar så ska jag ta med honom ut på promenad med hunden, det är ju supermysigt väder ute!

Om ca en timme så kommer mamma och stefan och hämtar oss då det är släktmiddagsmys hemma hos "platsfarmor" idag. Det var riktigt längesen, det känns som att det är på tok för längesen nu och jag tycker att det ska bli jättemysigt! Det är alltid bra stämning, god mat och alltid alltid alltid någon smarrig efterrätt. Fast denna gång kanske man ska kalla detta för släktlunch? :)

Igår så var vi iväg för att köpa en tv, vilket inte gick vägen på grund av massa struntsaker, så vi får hålla ut ett litet tag till, tills vi får våran efterlängtade tv. Efter att vi hade sprungit omkring i barkarby och letat tv så åkte vi och storhandlade på Ica maxi & sedan blev det en sväng till Kista C med mamma & stefan för att käka lite god mat och handla lite. (jag hittade en helt underbar kofta...På Gina Tricot.. Helt sjukt, jag har inte hittat något i den butiken på år och dar, men denna är jättemysig!) Det var en helt underbar lördag.



Idag är det 12 dagar kvar till beräknad förlossning.


höst

När vi gick ut på våran långpromenad igår såg jag ju att träden faktiskt börjat bli lite rödgulaktiga och att en stor del av alla löv faktiskt har fallit av träden redan. Jag måste ha varit tokblind alla andra dagar som missat det :-)
Glad blir jag iallafall, för det är mysigt!


Fredag!

Jag sov nästan 12 timmar inatt, vilket var otroligt skönt och välbehövligt. Jag har ätit frukost/lunch eller vad man nu ska kalla det och nu tänkte jag hoppa in i duschen och  tvätta håret samt försöka mig på att raka benen. Det är inte alltid det lättaste men jag brukar klara av det, trots att det bara är 14 dagar kvar till BF :)

När jag har duschat och gjort mig iordning så är det dags att välja kläder. Det däremot är nog galet mycket svårare än att raka benen. Jag har inte alls mycket kläder som jag faktiskt får plats i längre. Jag försökte sätta på mig ett par byxor som jag alltid använt förut, men som har legat längst ner i min byrålåda igår..(Det är inte ett par byxor som man sätter på sig på sommaren..) Jag fick inte ens upp dom över låren? Har jag gått upp så mycket eller är det förhoppningsvis vatten? Scary.
Alla "långa" linnen som jag har haft som har gått ner en bra bit över rumpan, täcker knappt magen längre. Det är nog på det sättet som jag märker att jag har blivit större. Jag har trots allt faktiskt gått upp 18kg.

Efter att jag har lyckats klä på mig, om jag kommer så långt innan klockan blir fyra och mitt hjärta kommer hem, så ska vi iväg ut på en promenad och förhoppningsvis gå hem till Simons föräldrar om nu inte Kirsi är sjuk! Då vill jag inte gå dit, när jag precis har börjat må bättre. Hon skrev på facebook förut att hon var magsjuk och det känns inte alls särskilt lockande faktiskt, men man vet ju aldrig ifall hon skämtade..


Pillade lite snabbt..

Jag började pilla lite snabbt, bara för att få bort den andra fula jäkla bilden bara.. Nu syns ju inte mina rubriker, och jag hittar inte hur fan jag lyckats få dom svarta, men men.. Jag får försöka gå igenom det sen när jag kommer in från promenaden eller så får jag anlita någon bloggnörd att fixa en helt ny design till mig :-) Svart ska jag ha iallafall..

NU ska vi faktiskt gå :-)

Danielle (''v'') Simon
  v





(Haha, jag är så töntig!!)


DANIELLE

Jag vill ha en ny bloggdesign och så vill jag bli bättre på att ladda upp bilder.
Det ser så otroligt tråkigt ut med bara massa text.

Jag & älskling har legat flera timmar i sängen och när vi äntligen orkade röra oss upp så fixade Simon oxpytt och nu är det dags för att klä på sig varma kläder & gå på långpromenad med våran sötaste!

För övrigt är väl mina varma strumpor universums sötaste? :-)



Mjaamjaa :)

Jag la mig ner i sängen och somnade strax efter 12.. Nu har jag sovit i nästan 2,5 timmar och det är jäkligt skönt!
Trots det så är det en timme tills mitt hjärta kommer hem :-(
Jag superultra törstig.
Ska gå och göra en kanna saft för all våran mjölk är slut.

Mamma kom hir igår med 3 liter mjölk. Den första litern drack jag upp på 10 minuter och sedan drack jag en liter till på kvällen. Idag har jag också druckit en liter mjölk. Det är så satans gott med mjölk.

Tur att vi hittade mitt bankomatkort igår igen iallafall, för när simon kommer hem ska jag skicka upp honom och köpa mjölk =D


Jag längtar till mysiga barnvagnspromenader!

Jag längtar tills jag får gå ut på långa,mysiga barnvagnspromenader med en söt liten bebis.
Höstpromenader.
Några såna kommer jag iallafall få gå med en nyfödd liten, innan snön kommer.
Då får det bli mysiga vinterpromenader, kallt men..
Det känns extra mysigt nu..
Med massa röda,gula,bruna och kanske lite smågröna löv..
Det är ju så det kommer att se ut!

Jag gillar hösten.

:)


Onsdag

Igår var det en jäkligt härlig dag och jag hoppas att denna dag blir lika härlig den!
Jag åt frukost för att sedan ta en promenad och möta en gammal vän. Han följde med hem och vi satt och drack lite kaffe och pratade allmänt om livet,gamla minnen och sånt där tjafs! Vid 2 drog han sig hemåt och jag tog tag i lite tvätt,allmän städning och sedan fick jag jordens halsbränna. Mamma kom hit med lite choklad och mjölk och jag hällde i mig 1 liter mjölk på 10 minuter. Halsbrännan la sig lite, men jag känner den lura där idag också.
Till middag lagade jag köttfärssås och spaghetti och resten av kvällen tillbringades i soffan.
Vid 22tiden började jag få "mensvärk" & små förvärkar som faktiskt höll i sig jäkligt många timmar. 01.30 kunde jag äntligen somna, men vaknade igen 05.30 för att sedan somna om vid 6 och vakna 15 minuter senare.
Sedan dess har jag varit vaken!

Har varit nere på mvc och gått på sista föräldrakursen, fick ett "välkomnspaket" till, med bodys,blöjor,babyolja,haklappar,strumpor och massa rabattkuponger, det var väldans roligt :)

Nu ska jag äta köttbullar och potatismos till lunch och vänta på att klockan ska bli "lite efter 12" då jag förhoppningsvis ska träffa mamma och försöka umgås med henne i 4 timmar tills min älskade man kommer hem och spenderar resten av dagen med MIG! :-)
Mihi..


Valvakan & Valtjafs

Måste bara tillägga hur jävla trött jag är på allt jobbigt snack om SD..
Herregud, hur orkar alla klaga så otroligt mycket?
Lägg ner eran tid & energi på något positivt istället..
Det är Sverige som har röstat fram detta såhär, även om ni tycker att det är fel, så har dom människorna valt att rösta på SD och oavsett hur förbannade ni blir över det så är det så det är, det är därför vi har val i Sverige.
För att alla ska kunna gå ner till vallokalerna, välja det partiet dom vill och sedan se vad som händer.

Jag personligen tycker inte särskilt bra om SD, men samtidigt kan jag tycka att deras 3 "stora frågor" är relativt bra. Äldrevården och fängelsestraffen speciellt. Dock har jag inte läst någonstans det som alla säger att SD står för "Bedöma straffen efter hudfärg" .. Har varit inne på deras hemsida och försökt hitta allt det som alla ankklagar dom för - säger att dom går ut i media + deras reklamkampanjer osv - men jag hittar faktiskt ingenting sånt!
(Länka gärna, jag är intresserad av att läsa, faktiskt!)

I övrigt så satt jag och min sambo bänkade framför tv´n hela kvällen, tills allting var slut!
Jag trodde aldrig att jag skulle bli så intresserad och fast, men attans vad spännande det var!
Det var också roande, speciellt Lars Ohly´s lilla utbrott, komik! :-)


DÅLIGT AV MIG!

Att inte uppdatera sedan den 17e.
5 dagar.
Jag vet inte riktigt vad jag har gjort, mer än att jag har varit hemma hos mina föräldrar varje dag, bakat tårtor,kakor och hallonpajer. Min låtsaspappa fyller 40 den 30e oktober och vi har lite fuffens för oss för att hitta på vad man kan bjuda på när det kommer så fint folk, har någon någon bra ide?

Han fyller ju faktiskt 40, så det måste vara något speciellt - som inte tar för lång tid att fixa, för det är jag som är bagaren & jag kommer (troligtvis) ha en liten knoddis då :) Men, ge mig tips!

(Denna veckan ska jag bli bättre på att uppdatera igen, trots att jag är trött och sjuk, men nu är det dags att äta frukost!)


Jag klarade mig!

Jag klarade att hålla mig vaken hela dagen igår...Fram till natten.. Då hade jag jättesvårt att somna igen, så det slutade med att jag somnade runt 01.00 ungefär.. Vaknade för en timme sen och idag är jag inte ensam hemma.
Simon är sjuk.
Vilket innebär att han kommer sitta hemma,föra massor med liv och jag kommer springa runt som en kärring haha. Kul, för idag har jag huvudvärk.

På söndag ska vi försöka ta oss ut till Susanne i Haninge iallafall och käka lite middag,spela tvspel (grabbarna får sköta spelandet) och så blir det väl säkert någon långpromenad med hundarna i skogen, vilket skulle vara underbart :)
Förhoppninigsvis får vi låna bilen.

Sedan så är det grillkväll hos Simons föräldrar också, men eftersom Simon är sjuk idag så får vi väl se hur det blir med det.

Jag ska äntligen få se Susanne´s pannlampa och har jag tur så plockar vi väl svamp!
Bonde!

Jaja, nu ska jag försöka äta lite frukost och se om det är något bra på tv!
Jag vill flytta, ha mer pengar och att bebis ska plutta ut!:)


16 September..

Inatt sov jag riktigt dåligt och har varit riktigt grinig hela morgonen. Skippade föräldrakursen idag igen, eftersom jag bara hade sovit en timme när det var dags att gå upp till den. Jag gick upp en kvart innan det var dags att gå ner till Mvc och jag var inte glad. Efter lite prat,stick i fingret, lyssnande på hjärtljuden osv, så var det dags att gå hem. Jag & Simon smög in på H&M och NOW först och han provade en skinnjacka som jag känner att jag måste köpa till honom. Första och troligtvis enda gången som han faktiskt vet vad han önskar sig när han fyller 20. En skinnjacka och en trimmer, kan man låta bli att köpa det till honom då eller? Näe, så nu längtar jag efter min lön och havandeskapspenning faktiskt, så jag kan springa ner i förväg och köpa den åt honom.. (2 månader i förväg, det är nice de!) 1300kr kostar den, men gud vad han såg lycklig ut när han tittade på sig själv i spegeln.. Mjaaaa mjaa..
Eftersom det är enda gången han faktiskt sagt vad han vill ha är det inte så konstigt att han vet vad han kommer få heller..

Jag önskar mig en Juicepress.
& efter förlossningen ska jag ge mig själv 2 presenter i form av ett besök till hårfrissan och ett besök till nagelstudion, så jag kan fixa mina naglar igen, som sett förjävliga ut under hela graviditeten!

Jag kom hem iallafall,efter att jag nästan grinade av frustration över (?) ... Jag gjorde en skål med mannagrynsgröt,2 knäckemackor emd ost och tog ett glas mjölk och nu sitter jag här. Tänker sitta här tills 13.00 då jag ska med mamma och stefan till Bauhaus eller ikea? Vet inte vilket. Men jag tänker FAN inte sova nu.. Då kommer jag inte kunna somna inatt heller.


Jag klarade av att dygna då & dessutom jobba en heldag också.
Så att hålla mig vaken en hel dag efter att ha sovit i 3 timmar borde vara en lätt match..
Eller?


Jag blir så glad...samtidigt..

Tove ringde mig för ett par timmar sedan och berättade att Honey (En av våra vinthundar) antagligen kommer att få bli adopterad. Dom som har henne i jourhem ska träffa familjen som vill adoptera henne imorgon för att se om det skulle funka med deras nuvarande hanhund och henne, så håll tummarna för att dom fungerar bra tillsammans & att det är en bra familj!

Samtidigt som jag skriver detta så skär det i hjärtat.. Det har ringt en kvinna till mig som vill ha hjälp att omplacera en 1,5 år gammal amstaff-tik som inte har det särskilt bra just nu. Vi skulle ha träffats idag för att jag skulle bedöma om det finns någon chans för oss att hitta ett bra hem till henne - men hunden är sjuk,haltar på bakbenen och har haft diarre och spytt - Så istället blir det att åka ut till knutby för att Marianne ska kunna kolla och bedömma om det finns någonting som vi kan göra för hunden.. Jag håller tummarna för den hunden också..

I övrigt så finns det 8stycken blandras valpar på Irland samt 5 st terrierblandningar som mer än gärna skulle vilja komma till Sverige.. Alltså är det 13 Jourhem som skall letas upp om vi ska ha en chans att få hit dom till Sverige..Jag har ett antal personer som jag tänkte sätta mig och ringa i helgen, man kan ju alltid hoppas att jag lyckas hitta 13 jourhem så att vi kan få hit dom små liven!


Jag har "beställt" ett jättefint armband!!

Jag satt och klickade runt lite på internet och hittade en tjej som sitter och gör smycken hemma och säljer dom.
Jag hittade ett armband som hon hade gjort och fick självklart lite ideer om hur ett likadant armband skulle passa på min handled. Jag mailade henne och frågade om det fanns någon möjlighet att hon kunde göra ett till mig & på bara några timmar hade hon både okejat och fixat det åt mig.. Jag blir så himla glad eftersom jag aldrig skulle ha tid eller ork till att sätta mig och pilla ihop sånt där själv.. Jag kommer definitivt hålla koll på hennes blogg efter fler fina smycken! :-)


Fint va? :-)

Kika in på hennes blogg http://shinystuff.blogg.se/


Onepiecedräkterna!?

I början tyckte jag att dom var superfula, men jädrans vad mysigt det vore att ha en sån här nu i vinter!!
( Jag funderar verkligen starkt på att önska mig en sån - så jag kan matcha min lilleman också, eller vad tror ni? ;) )


Den där ultrasöta nalledräkten har jag ju köpt till lilleman - så vore det inte gulligt om jag köpte den där bruna till mig själv?
Myspys!
(Om inte annat får jag önska mig en sådan eftersom jag faktiskt fyller 20 nu också!)


Kvällsmys & Morgonillamående

Igår efter att jag hade lugnat ner mig litegranna (många många telefonsamtal) så kom mamma förbi och hämtade mig simon och Tusse så att jag kunde åka med hem till henne och skriva ut tack"brev"/kort till alla underbara ställen som skänkte allt ifrån hundleksaker till korvbröd till oss när vi skulle ha återträffen.. Efter många timmars knåpande så har jag nu lagt dom i kuvert och satt på frimärken, nu ska jag bara posta dom..

Vi fick skjuts hem och började laga middag (Klockan var typ 8 när vi kom hem!) och igår lagade jag typ som någon pastalasagneröra som var riktigt god och till efterrätt blev det kladdkaka med vaniljglass och vaniljsås..
Det var riktigt mysigt faktiskt och så satte vi på första säsongen av the O.C :-)


Rösta!

Jag vet vad jag ska rösta på nu och jag har aldrig varit så intresserad av politik som jag är nu. Jag har alltid känt att det inte kvittar, men nu när jag faktiskt ska rösta själv så har jag känt att jag inte vill rösta på fel. Oavsett om just min röst kanske inte spelar så stor roll i slutskedet, så gör den det i längden! Allas röster tillsammans blir en så stor del!
Så jag hoppas fan att alla tänker rösta nu och rösta smart!

Jag har kollat på valdebatt på Tv4 nu flera dagar i rad och jag vet exakt vad jag tycker och tänker.
Dock så har mamma lärt mig att man inte ska prata politik med folk, så vad jag tänker rösta på tänker jag inte skrika ut, för att undvika konflikter ;-)

Men, vad tycker ni..
Mona Sahlin eller Fredrik Ragnfeldt? :)


Tuss!



Min allra käraste vän är jättegrinig på mig just nu..
 Vi har klippt några klor och försökt gullat, men det är absolut inte hans favoritsysselsättning. Nu är han jättesur på mig och har gått och lagt sig under sängen och vägrar komma fram.
Han får ligga där och sura tycker jag, sålänge jag får min godnattpuss så är jag nöjd & känner jag min lilla tuss rätt så kommer han krypa fram så fort jag släcker lampan och säger "Tuuusseen..."! :)




Eftermiddagsbloggning

Nu har jag haft fullt upp ett par timmar vilket har varit väldans skönt!
Jag ställde mig och bakade, efter ett ganska klurigt recept, för att få till härliga chokladmuffins med mörka chokladbitar i.. Dom var inne i ugnen liiite för länge, så jag blev inte supernöjd men..
Medans smöret skulle bli rumstempererat så ställde jag mig och rullade köttbullar för glatta livet, skalade potatis gjorde jag också. Blandade till allting som skulle vara till middag, ställde fram kastruller och stekpannor på spisen så att allting bara skulle vara klart att sätta på när Simon kom hem!

Nu är klockan halv sex och vi har alltså hunnit äta middag framför teven, som alltid ;)

Simon står och tar disken och jag funderar på om jag ska försöka lura med honom hem till hans föräldrar (lång skogspromenad för hunden) och spela en plump för att sedan gå lika lång skogspromenad tillbaka hem :-)
Det skulle bli dagens motion isåfall.. :)

Jag känner att all energi bara rinner ur mig nu när jag sitter här, kom på mig själv med att blunda medans jag låtsas "tänka".. Vem jag låtsas för är oklart, eftersom jag är ensam i rummet, jag tror att jag försöker lura mig själv..
Dags att resa på mig så jag inte fastnar i sängen bakom mig!


Simon

Du betyder mer för mig än du tror..
Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna tala om för dig, eller någon annan, hur mycket du betyder,hur mycket jag tycker om dig eller hur nära du står mig..

Mitt hjärta tillhör dig, fullt, helt och hållet. Bara dig.

Jag älskar att somna på din axel, eller att känna din hud mot min, det är därför jag alltid tar ditt täcke på nätterna..Jag kryper alltid in under ditt för att känna din kropp mot min.

Din värme är det bästa jag vet.. ♥
Jag älskar dig.


Vilken vecka är jag i nu? :S

Jag blir helt snurrig. Jag borde vara i v. 36+2 , alltså I vecka TRETTIOSJU..
Jag tycker att sånt där är svårt, vad säger man, är man i vecka 36 eller i vecka 37? :P
Enligt barnmorskan vi hade när vi var på UL så går jag in i ny vecka på Lördagar..
Så då borde det stämma med 36+2 :)

Tiden har bara sprungit iväg, under hela graviditeten, jag har knappt hunnit med att känna hur det känns att vara gravid. Hur kan tiden gå så fort?
Jag har bara fått höra hur otroligt sakta tiden går, hur tråkigt det är sista tiden, att allting är jobbigt och tungt och svettigt. Visst är det skillnad på 20kg mer på kroppen, men det är ingenting som jag lider av. Det är jobbigt att gå lika snabbt som förut, men så fort jag fått upp tempot så fungerar det som normalt..(Möjligtvis inte i uppförsbackar, haha)
Jag äter inte så överdrivet mycket mer mat som alla säger att man ska göra också, utan jag äter väl kanske ett litet mål mat extra om dagen, mot vad jag gjorde innan!
"vänta du Danne tills det bara är 2 månader kvar, då kommer du tycka att tiden går så otroligt jävla sakta.."
Den meningen har jag fått höra så otaligt många gånger.
Nu är det bara 3 veckor kvar och tiden springer iväg fortare än någonsin, jag vet inte ens vart alla dagar tar vägen.
Visst längtar jag och vill verkligen att han ska pluppa ut, jag längtar efter att få känna hur en riktig värk känns - men jag tycker fortfarande att tiden bara rinner iväg som sand mellan fingrarna.
Jag hinner inte med & jag tycker verkligen inte att dagarna går sakta!


Här är jag i vecka 15 och det syns inte ett jota
 (jag måste erkänna att jag faktiskt saknar min gamla kropp, men så fort bebis kommer ut så har jag hört att det gått fort neråt & så peppad som jag är på att få börja springa igen, så tror jag inte att det kommer vara något problem..)

SKUMT ATT KROPPEN KAN FÖRÄNDRAS SÅ RADIKALT PÅ BARA ETT FÅTAL VECKOR!


Dröm

Jag drömde om bebis inatt.
Jag är så otroligt nyfiken på hur han kommer se ut.
Vem är han lik? Vad har han från oss?
Jag hoppas och hoppas att han har Simons leende..

I min dröm så var han ju iofs relativt gammal.
Hade både tänder och tjockt hår och kunde krypa.

Känslan fanns där..
Om man kan drömma fram en känsla som är så himla stark, hur är det då, när han är här på riktigt?

Jag längtar så jag håller på att gå under.
Kan du inte bara få för dig att pluppa ut nu,lilleman?


Måndag & jag är uttråkad!

Jag vaknade och eftersom jag inte har något att göra, så kunde jag ligga och dra mig i sängen i 1timme och 15minuter. Mysigt va? ;)

Jag har noll koll på vad jag ska göra idag..
Det är så jäklans tråkigt samtidigt som det är skönt, att bara vara hemma.
Jag saknar inte direkt jobbet, men jag saknar att göra någonting på dagarna..
Mina planer för dagen kan nog inte bli mer än spännande!
Frukost,göra mig iordning, ut med Tusse och sedan hem till mamma för att hämta mina köttbullar på burk och sedan hem igen för att baka chokladmuffins och göra hemgjorda köttbullar som ska ätas med hemgjort potatismos,brunsås och lingonsylt.. Så någonstans där imellan ska jag ju faktiskt upp till ica och köpa brunsås,flingor och fil också..Kanske något bröd.. Det borde jag nog ta tag i först av allt.. Typ nu..

Hur kommer det sig att man orkar så otroligt lite när man bara är hemma och gör ingenting?


Söndag


Jag har varit ifrån Simon sedan i torsdags, vilket innebär att vi träffades och umgicks senast i onsdags.
Vi behövde nog vara ifrån varandra ett par dagar och nu vill jag INTE vara ifrån honom på jättelänge!

Lördagskväll kom han med bilen utanför min mamma och vi stod utanför och pratade lite allmänt.. Han följde med in en timme innan han sa att han skulle åka (våran hund satt ju i bilen och väntade,lillen) så jag följde med ut och skulle säga hejdå.. Efter att han satt sig i bilen två gånger och gått tillbaka ut så frågade han om jag ville följa med.
Så jag åkte med och vi åkte runt i 2,5 timmar och bara pratade allmänt.. Sådär som man typ gör när man är nykära och lär känna varandra.. Det var mysigt och behövligt.. Sedan tog vi en sväng förbi vallentuna så jag fick träffa min gamla kompis Adam och hans tjej i typ 30 minuter och sedan åkte vi hem och kollade på film (Jag somnade direkt och Simon stängde av datorn 03.00)

Idag har vi bara tagit det lugnt, legat i soffan och pussats och kramats och ätit jäkligt god mat! :-) Känns bra!

Efter en mysig hemmadag så har ju min hjärna smått börjat att fungera och tänka lite på sådanadära saker som.. att.. jag och Simon verkligen borde passa på att njuta av varandra dom här helgerna som är kvar.. Vi beräknas ju få en bebis om TRE VECKOR.. Så borde man inte passa på att göra saker dom här sista helgerna som ensamt par? Om ca 3 veckor kommer vi ju "aldrig" mer vara "ensamna" ? :) Hela denna vecka tänker jag klura ut något mysigt att göra för oss två nästa helg.. :) ♥

Men guuud så jag längtar tills "lilleman" vill pluppa ut!


Vad fan är det som inte stämmer?

Haha,herregud!
Jag brukar oftast på kvällen, när jag har tråkigt gå in och läsa några sånadär bloggar som det skrivs så jäkla mycket om.. Jag tycker verkligen att alla skriver sjukt kul och det är verkligen komedi på kvällskvisten men..
Jag hittade den här bilden och insåg att det är ju nåt som inte står rätt till?



Har jag missat något eller alltså, ska det se ut såhär?
Jag var tvungen att ropa till min min karl för att höra om han kunde hitta något som inte stod rätt till och båda vek sig av skratt.
DETTA är komedi.
Vad gör människan med sina bilder?


ett eget ställe

Det vore otroligt skönt att ha en egen liten etta. Inte för att bo i jämt. Men istället för att åka hem till mamma när det blir jobbigt i vardagen skulle jag kunna åka dit. Det skulle vara så skönt. Bara en säng,en laptop,en tv,dusch och en stol.

Att bara få komma iväg och göra ingenting, helt ensam, utan hund,utan ansvar och utan någon människas närvaro alls, det vore helt toppen.

I början skulle jag nog vara där ofta, men tillslut skulle jag nog bara behöva vara där en gång i månaden kanske och det skulle väl räcka.. Men gud! Det skulle nog vara lycka.. Ett helt eget ställe :-)


Mjaa

Efter all dagens städning så kom Guenther hit och åt lite kladdkaka och drack kaffe. Jag var dock inte så social, jag känner jag att jag är fruktansvärt nedstämd och trött. Jag ställde mig och lagade middag och Simon gick.
Jag fick äta min middag själv, framför datorn.
Det var väl inte vad jag önskade men, är man omtyckt så är man.

Nu har han varit borta ett tag så jag börjar faktiskt undra vart han är, men han kommer väl hem.. Någongång :)

Jag ska ta disken efter dom två gossarna som fikat och mitt middagslagande, sen ska jag lägga mig i sängen och sova..


:)

Det är bra att man tar för givet att man ska ha rena underkläder och strumpor och övriga kläder varje dag, när man aldrig orkar lyfta in tvätt i tvättmaskinen,starta den och sedan hänga upp den blöta tvätten så att den torkar..

Undrar du aldrig hur det kommer sig att du varje dag har något rent att sätta på dig?


Onöjd

Jag är så jävla onöjd med tillvaron just nu. Jag är förbannad,svettig och fet.
Jag är trött på att städa.
Jag är jävligt trött på att städa.

Men nu är det bara dammsugning och skurning kvar, sen är det mesta klart.
Jag har tillochmed sopat och "skurat" av på balkongen.
Grovstädning av kök och badrum, det var det som var viktigast iallafall så det är skönt att ha det klart!


Jag ska vara nöjd, jag ska försöka att inte tjata,klaga och vara irriterad över att Simon aldrig lyfter ett finger här hemma. Även om det är svårt, så ska jag göra det för hans skull.
Så att han iallafall är lycklig,glad och nöjd :)


Jävla skit

Jag är så trött på att aldrig få hjälp med städning här hemma.
Det som Simon gör räcker inte ens halvvägs till att få det rent.
Han försöker säkert, men han förstår inte hur man gör så att det blir rent. Ajax och torkypapper det är nog inte hans grej. Allting blir oftast bara värre när han "städar", han diskar så att det hamnar matrester över hela diskbänken och kaklet hemma och torkar INTE bort det.. (Men då har han hjälp till och städat enligt honom) Om han dammsuger så dammsuger han inte överallt, inga hörn,inte bakom soffa eller bakom hyllor,byråar osv. Så dagen efter blir det skitigt igen. Jag orkar inte. Jag försöker hålla rent, men det går inte..

Jag dricker inte kaffe men får ändå torka kaffefläckar varje dag. Jag brer inte mackor på bänken där micron står, ändå får jag torka brödsmulor och ostsmulor på den bänken dagligen. Jag använder knappt duschen, men ändå så måste jag rengöra duschen och ställa ordning alla flaskor där inne. Jag ställer inte mina skor precis innanför ytterdörren,trots det måste jag varje dag flytta på skor så att man kan komma in. Det är så mycket som jag inte gör, som jag ändå måste städa reda på varje dag. Det som är jobbigt är att Simon aldrig lär sig att ta reda på efter sig själv. Hade jag bott ensam hade det varit okej, för då hade det bara varit min jävla skit som jag tar reda på.
Snart får vi ett barn också. Då får jag städa efter ytterligare en person.


Idag har jag skurat hela badrummet (IGEN...) tagit all disk, dammtorkat alla ytor, tvättat,hängt tvätt,vikt tvätt och nu ska jag dammsuga och sedan försöka hinna ta reda på allt skit som står på balkongen för att sedan kunna skaka mattor och skura lägenheten!

Fan, jag orkar inte.
Hade jag inte varit allergisk mot damm så hade jag försökt leva i skiten, men nu KAN jag inte..


Ostmackor med gurka

Jag vaknade halv tio och nu först äter jag frukost. Jag har gjort tre mackor med ost och gurka. Det är väl typ sjukligt gott. Idag är det torsdag och jag ska inte göra någonting. Jag önskar att jag hade saker inplanerat, som jag hade från början, men sen eftersom jag mådde som jag gjorde igårnatt så har jag ju varit orkeslös.

Får se hur jag mår imorgon, förhoppningsvis är jag såpass pigg att jag kan åka till Solna och kolla i affärer med Sandra på dagen och bjuda Patrik på middag på kvällen. Det vore en mysig fredag.. :)

Så fort jag har ätit upp ska jag göra mig lite iordning och gå ut med hund.


svullen

Valrossen vaknar, vänder sig om i sängen. Jag hör själv hur jag låter. Jag är svullen om fötterna,svullen i munnen, händerna ser ut som prinskorvsfingrar. Gud vad mysigt det är att vara gravid!
Jag struntade i föräldrakursen idag, jag var så jäklans trött att jag inte orkade. Jag borde ringa ner till Helene och be om ursäkt, för att jag inte kom, men jag är så svullen i min mun och tandköttet i gommen att jag tror att jag låter som en 76årig gammal gubbe.

Igår låg jag bara i sängen hela dagen. Jag gjorde ingenting. Jo, på kvällen. Vid halv nio gick jag och Simon ut på en promenad med Tusse och sedan bakade jag kladdkaka,åt lite kladdkaka och glass och tog ett bad. Jag startade tvättmaskinen också, vid 20.00. Så idag ska jag faktiskt försöka att göra något.. Iallafall hänga tvätten som ligger i tvättmaskinen och vika den tvätten som är torr och hänger på torkstället.

Jag känner mig orkeslös. Totalt.


Kladdkakerecept

Nu blir det långpromenad med hund,sedan blir det ett varmt bad och efter det blir det soffmys med kladdkaka och vaniljglass och tända ljus! Kan den bli bättre avslut på en dag då jag har gjort absolut ingenting?


‎3 dl socker
2 ägg
75g smält smör
2 tsk vaniljsocker
2-4 msk kakao
...Lite salt
några "virvlar" sirap
Ca 50-100 gram riven mörk choklad
25-50 gram hackade hasselnötter

Jag älskar ju att baka och jag provar alltid olika recept.
Kladdkaka har varit min favorit sen jag var liten och för ett par år sen så testade jag att ha i sirap och fick då den där kladdkrämigasegeffekten som jag alltid velat få fram, så det är ett tips, om ni vill ha kladdsegkladdkaka och inte bara sötsockrig som den blir annars.
Nu har jag testat att ha i riven choklad och hasselnötter också och det blir suveränt!
Jag är en chokladfantast och om ni är lika chokladtokiga som mig så blir alla kladdkakerecept godast med FYRA msk kakao..


stor längtan

Inatt så var jag helt hundra på att bebisen skulle komma. Kändes jätteskumt,men ingen bebis kom iallafall och jag kunde somna om. Idag har jag känt på samma sätt 2 gånger till. Undrar om han börjar förbereda både mig och sig själv för att komma ut snart?

Jag vill mer än gärna att han ska komma ut, men bara om han är redo :)

Jag tänkte skriva massor mer, men Simon ropade att maten var klar så nu ska jag kila ut till soffan och trycka i mig spaghetti och falukorv!


godmorgon

Jag känner mig relativt pigg idag. Jag somnade runt ett och har sovit till 09.30, känns rätt lagom och för första gången på hela veckan låg jag inte kvar i sängen till 11 utan jag gick faktiskt upp direkt (Det kan ju ha varit för att jag hade så ONT i min blåsa för att en viss bebis låg och sparkade på den, men..) Jag kom inte så långt, jag fastnade här fast nu strax ska jag snart upp till ica och handla bröd,mjölk och smör :)

När jag har ätit frukost ska jag ut med hund och sedan försöka mig på att städa lite, så som jag känner mig just nu så är jag otroligt trött och seg i kroppen och ont har jag också, i mina svullna fötter. Känns som två klumpar bara, att dom är runda typ. Iallafall ska jag försöka mig på att vattna blommorna,tvätta en maskin och dammtorka, så kan jag försöka be Simon att dammsuga och skura när han kommer hem :-)

Jag kollade på en film inatt. Hachiko a dog story hette den och, ja, den hade inte så mycket handling, utan det var mest samma sak om och om igen, men efter ett tag när man fattade att "detta måste vara något som hänt på riktigt" så började tårarna spruta och jag menar inte lite, hela min kudde var blöt och jag grät resten av filmen. Hela morgonen och natten igår försökte jag hitta information om hundrasen Akita, men har inte fått fram annat än hur dom har försökt avla fram den till olika saker men inte kommit någonvart,utan "avlat tillbaka den" och att den är väldigt lugn,lättlärd och lojal. Blöh. Någon som har en Akita och kan berätta vad dom behöver och hur dom är? :)


jag blir glad!

 


ett tillägg

till förra inlägget är väl att tiden fram tills julen kommer gå så oerhört fort.. nu idag är det 7 september och denna vecka är snart slut känns det som, trots att det bara är i mitten.. imorgon eller på fredag tänkte jag försöka komma ut till Susanne i Haninge och någon utav dagarna i veckan tänker jag försöka tvinga Sandra att träffa mig :-) (Sen är det det ju föräldrakurs som vanligt på det)

Helgerna är alltid smockfullt planerade men jag tänker kanske ta en jourhund till, ett par veckor, en liten parvel.. Men jag måste verkligen tänka igenom det.. Jag kanske orkar nu innan förlossningen - men tänk om den inte får hem förrens längre tid framåt? Orkar jag med en hund till efter förlossning? 2 hundar (en gammelhund och en valp) plus en bebis känns i mitt huvud ganska mycket! Men, eftersom det är en valp kan den ju också få hem ganska snabbt tror jag :-) Men vi får se hur det blir..

Nästa vecka blir det ut till Marianne antingen på måndag eller tisdag och då kommer det bli en eller två dagar som bara springer iväg och då är det redan 13e eller 14e och sedan blir det den 16e som nästa dag kommer springa iväg då det är både föräldrakurs och mvc besök som Simon ska följa med på och vara ledig ifrån jobbet för, så då kommer dagen gå alldeles på tok för fort!

Sen är det ju faktiskt 2 veckor som inte är så värst planerade redan nu(HAHA, jag låter som världens planeringsfreak men, det är skönt att ha saker att göra fram tills det att bebisen ska komma,jag är ju trots allt lite rädd för att tiden ska börja gå sakta!), men den 2 oktober fyller min älskade mamma år och sedan är det ju bara några dagar till beräknad förlossning och han kan ju faktiskt komma närsomhelst..

Efter det kommer tiden springa iväg och som om inte det räckte så fyller faktiskt min låtsaspappa FYRTIO och det kommer vara stor fest, i slutet på oktober.. Sen fyller ju min älskling hela TJUGO år 5 november så..
Tiden fram till min efterlängtade jul kommer gå otroligt fort! :)


nu är det snart natt

Och jag ska alldeles strax slänga in mina svettiga kläder i tvättmaskinen, hoppa in i duschen och försöka mig på att raka benen lite snabbt och sedan ska jag kolla på en film med min karl!

Sandra var här idag och drack kaffe och jag lekte lite med jordens sötaste tobbis! Han blev jätte fascinerad av vårat akvarium och jag kom på mig själv med att skämmas lite för att det var så längesen som vi gjorde rent akvariet så imorgon ska jag städa där och städa resten av lägenheten också!
Damma,dammsuga,skura och putsa allting runtomkring! :-) SKÖNT!

Någonting annat som däremot är rätt drygt är att det är hela 2 månader kvar tills det är december och jag längtar verkligen efter att få julpynta! Har varit nere i förrådet och röjt lite så att alla julkartonger står längst ut och tillgängliga för att bara hämtas upp.. Men jisses! Jag vill köpa julgran,göra pepparkakshus,baka lussebullar och sätta upp alla mina små tomtar överallt. Julgardiner och fram med alla mysiga jullyktor!!
December, det är verkligen min månad!
Tänk er att det är mörkt ute,det enda ni ser när ni kollar ut är snön som faller ner i gatulyktans sken.. Du sitter inne i soffan, med en röd fleecefilt och framför dig en stor rund kopp med varm choklad,marshmallows och nybakade pepparkakor och lussebullar.. Lukten som är i luften från lussebullarna,pepparkakorna,apelsinerna med nejlikorna och självklart från alla värmeljus som står utspridda runtomkring, det är ju underbart!
Och denna jul kommer vi ha en bebis!
Jag ser en film spelas upp framför ögonen på mig och nu tänker ni säkert att "ja men så brukar det aldrig bli".. men.. varje jul så får jag en sån där harmonisk film uppspelad framför mina ögon och den blir alltid sann (nu har jag ju iofs en bebis, det är ju skillnaden, men oavsett vad så tror jag att känslan som jag har, faktiskt infinner sig, som den gjort alla år och bara det är ju värt det!! JAG ÄLSKAR JULEN!)



Pepparkakshus från förrförra året


Gravid v 35+3

Från och med nu går de flesta på kontroller en gång i veckan eller varannan vecka. Är detta din första graviditet har barnet förmodligen fixeras sig i bäckenöppningen nu. Magen sjunker ner och det blir lättare att andas men du kanske behöver kissa oftare.  (Jag har gått varannan vecka nu ett bra tag redan!)

Nattsömnen blir ofta avbruten då du behöver ändra läge med kroppen. I boken Mammapraktikan kan man bland annat läsa om praktiska sovställningar för höggravida. Passa annars på att fråga din barnmorska vid nästa besök. Det kan hända att du även drömmer mycket och att drömmarna är ovanligt livliga. Många är de tankar som du bearbetar inför förlossningen och den nya familjen. (Jag behöver bara gå upp och kissa ibland, annars så sover jag faktiskt förvånansvärt bra, dock är jag väldigt trött hela tiden ändå haha)

Barnet är i princip helt fullgånget och väger ca 2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Även om rörelserna ändrar karaktär bör ingen dag förflyta utan några livstecken från barnet. Kontakta din MVC inom 72timmar om rörelserna minskar i antal. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28. (Han sparkar otroligt hårt, men det är mysigt, speciellt när man lägger handen på magen och känner en fot dras från sida till sida över handen, det är helt sjukt att han ligger där, på insidan och är en hel människa.. Mwah, jag längtar)

Då födseln närmar sig snabbt, kan det vara bra att kontrollera vad som kan vara bra att inhandla innan födseln. Några enkla förslag på vad som kan behövas, finns här. (Vi har allt inhandlat förutom salva för röd stjärt och elektronisk barnvakt.. haha.. röd stjärt..)


Fullspäckat schema!

Idag ska jag iväg och fika med Farmor Birgit i Stinsen, förhoppningsvis kan jag kika i lite affärer - inte för att jag kan köpa någonting ändå, har inte ens något att köpa, men bara för att det är ett mysigt tidsfördriv!
Efter att jag har varit i Stinsen ska jag förmodligen förbi Disan en snabbis och hälsa på Alicia och sedan ska jag träffa Sandra någongång efter klockan 3 :-)


Jag vill ha alla veckor och dagar fullspäckade fram tills förlossning, så att veckorna går ÄNNU fortare än vad dom gjort innan. Dom här 35 veckorna har sprungit iväg totalt, utan att jag gjort något annat än att jobba och sitta hemma i stort sett.. (Helgerna har vi haft fullt upp som vanligt, men..) Så om jag har fullt upp så lär ju dagarna gå så otroligt fort att man knappt hinner med att vara med :)

Igår var jag en heldag ute hos Marianne och rensade förrådet med grejer som HUH har fått skänkta till oss från privatpersoner och företag. Allting låg huller om buller i det där förrådet och det tog mig och Susanne x antal timmar att rensa ur, sortera och sedan försöka få ihop någon ordning på allting.
2 stora svarta sopsäckar ska skickas till Irland - förhoppningsvis nu i veckan, så då blir det två sopsäckar mindre.
Ska tillbaka ut dit på antingen måndag eller tisdag, då hoppas jag vi kör en dubbel heldag, så att det går att få iordning lite där inne! Förstår inte hur jag orkar, kan ju säga att det kändes otroligt i kroppen igår när jag kom hem, att jag knappt suttit på hela dagen. Alla leder i kroppen värkte, så då var det skönt med ett varmt varmt bad :-)

Hann inte fota eller gosa så mycket med alla hundarna som är där ute men gud vilken söt rottisvalp det är som just nu bor hos Marianne.. snart 9 veckor är den bara och gudomlig! Han kommer bli en så otroligt fin liten pojke! :-)

Nej, nu måste jag göra mig iordning och försöka stoppa något i magen kanske.. Undrar bara vad.. Vi har ingenting alls hemma som kan likna en frukost tror jag.


35+2

Nu har jag haft bebis i magen i 35 veckor och 2 dagar. Alltså är jag i vecka 36. Det är nästan bara 4 veckor kvar tills BF. Det är helt sjukt vad fort tiden har gått. Imorse när jag vaknade så låg jag och tänkte på att om några veckor kommer jag vakna och vara mamma. Fick upp en bild i huvudet. Jag undrar verkligen hur han kommer att se ut.. Jag börjar bli så nyfiken.. Det är så jävla sjukt att tänka att han är en helt egen liten människa.. :)

Vi har fortfarande inte bestämt oss för något namn, men Elias tycker vi är fint.. Jag gillar Lucas också, fast vi får väl se vad det blir för något när han kommer ut..



Magen är stor,tung och lite jobbig nu, men sista tiden kommer gå så äckligt fort!
Alla har sagt "Åh, tiden kommer gå så otroligt sakta nu, fy vad hemskt du kommer ha det, haha"
men jag känner det som att jag typ missat hela graviditeten, för att det har gått så fort! Det går fortfarande otroligt fort, trots att jag har fått havandeskapspenning och bara sitter hemma dag efter dag, trots ryggproblem och foglossning så springer mina dagar förbi..


försöka ta sig upp igen kanske

Ja, efter en lång helg, med mycket prat,tårar och annat så känns det som att det är dags för mig att försöka ta mig upp igen.. Jag ska försöka att ta tag i jourhemsfronten på hundarutanhem, vi har ju trots allt väldigt många akuta hundar. Jag ska hjälpa mamma och stefan att renovera,baka tårtor och planera inför 40års kalaset samtidigt om jag ska försöka att mentalt stabilisera mig för förlossningen!

Det är mycket, men jag måste försöka.

Idag blir det nog att åka ut till Marianne i Knutby för att hälsa på alla hundar som är där, fotografera lite hundar och slänga upp lite nya söta bilder på hemsidan, så att det ökar intresset lite kanske. Det är ju verkligen underbara hundar som är där ute. Dessutom kan man ju göra lite nytta, rensa upp i förrådet, det vore nog guld värt för Marianne tror jag :-)

Dock så får jag ont i magen när jag tänker på Kaptenen som sitter där.. Riktig smärta i hjärtat.. Honom hade jag velat ta med mig hem, men tragiskt nog så vet jag att han nog inte får det bättre här ute hos mig, än ute hos Marianne..

Mitt hjärta är uppslitet 1000gånger om och just nu känns allting ganska surt, men jag försöker :)


tråkig jävla fredag

jag önskar ibland att jag hade ork eller lust till att faktiskt ringa någon av mina vänner och röra mitt fetarsle ut utanför dörren här hemma, men tragiskt nog så har jag noll ork, så det blir strax att ta ett bad och sedan lägga mig i sängen (som jag legat i, i stort sett hela dagen)


...

Korvstroganoff och hårfärgning, det blir resten av min kväll innan jag tänker hoppa i säng och kolla på film med mitt älskade hjärta



Jag har så svårt att fatta att det bara är några veckor tills vi äntligen är mamma och pappa
spjälsängen,barnvagnen,babysittern,bilbarnstolen och alla underbart små söta barnkläder bara ligger redo och väntar på att äntligen få användas..
Längtan är otroligt stor just nu..



Nu blir det inget mer skrivande idag, tror att Simon börjar bli rastlös av att jag sitter här..


Varför går tiden så fort?

Idag vaknade jag 08.30 och föräldrakursen började 08.15. Jag låg kvar och vred mig i sängen, ville inte gå ändå idag. Dom skulle kolla på någon förlossningsfilm och jag kände verkligen inte för det. Jag gick upp efter ett tag och åt frukost,gick ut med hunden och sen gjorde jag mig iordning och gick ner till mvc ändå - jag hade ju ändå vanlig koll direkt efter föräldrakursen, så jag fick massa papper och fick lyssna på hjärtljuden som vanligt. För ovanlighetensskull så slog lillpuppens hjärta i 150-155 slag i minuten :)

Jag gick hem i solskenet,trots att solen sken så mycket så var det riktigt kallt. Jag fick såna där höstmyskänslor,jag vill picnica med mitt hjärta, mysa i en stickad kofta och bara känna att ingenting spelar någon roll.

När jag kom hem så gjorde jag varm choklad, satte mig på balkongen och pratade med en gammal kompis, som jag inte pratat med på väldigt länge. Trots att det var flera månader sen så pratade vi nästan som att det var igår vi hördes av. Jag skäms lite över hur våran relation ändrats på bara två år, speciellt när jag tänker på att han faktiskt var min karls bästa vän och dom kunde knappt gå en dag utan att träffas. När jag och Simon började dejta, fick jag liksom med honom på köpet och vi 3 var nästan oskiljaktiga första året. Sen gled jag och Simon ifrån honom mer och mer och idag pratar vi så sällan som kanske 1 gång på 2-3 månader. Helt sjukt. Hur kunde det bli så?

Det är jobbigt.


Höst

Hösten är riktigt mysig.

Fika i skogen. Fika på abbes. Jag vill bara ta min termos och koka upp lite varm choklad och packa en picnickorg med gottis,värmeljus och filtar, sätta mig nere på något av dom ställena som vi alltid suttit på förut och bara hoppas att ni tänker samma som mig och kommer dit..

Nostalgi

Jag får riktiga nostalgitrippar till och från. Idag har det suttit i sedan jag var nere på mvc vid 09.30. Jag gick utanför porten och kände den där vanliga höstlukten som slog emot mitt ansikte. Kallt och mysigt. Jag gillar hösten. Det ända jag inte gillar är att tiden går så fort framåt. Man hinner inte med,hinner inte säga hejdå till människorna som man tappar på vägen och, ville man egentligen tappa dom? Vart för tiden mig och varför?

Jag tror att jag har svårt att släppa att jag och alla runtomkring mig faktiskt förändras. Växer upp.
Jag vill vara kvar i samma stadie som jag var samma tid förra året.
Och året innan det.
Och året dessförinnan.

Ibland blir jag riktigt nedstämd av att ingenting är som det varit förut, ibland blir jag riktigt glad av att tänka på att jag färdas framåt.

Just idag saknar jag er, allihopa..Som jag förlorat,tappat och kastat bort längs med vägen,genom åren.


RSS 2.0